Lad ikke en kvinde klare en arbejdsmands opgave

Det stod der faktisk på bilen “Lad ikke en kvinde klare en arbejdsmands opgave”. Kunne man forstille sig den modsatrettede tekst? Nej vel!

Knægten og jeg lod os i hvert fald provokere af denne bil, da vi var ude med barnevognen forleden. Vi snakkede lidt om hvordan det ville gå, hvis man i stedet skrev:

20130601_115453 (1)

“Lad ikke en mand klare en husmoders opgave” og et billede af en mand midt i vasketøjet. I hvert fald ville der nok ikke gå længe, før en emsig speltkvinde havde overmalet bilen, for en sådan tekst ville jo være mandschauvinistisk.

Men måske er det et symptom på udviklingen af de moderne kønsroller. En kvinde kan med oprejst pande fortælle, at hun ikke kan lappe en cykel eller skruen en skrue i eller skifte hjul på bilen, mens en mand vil blive betragtet med en vis skepsis, hvis han siger at han ikke kan vaske tøj, lave mad eller sy en knap i. Forventningen til den moderne mand er nemlig, at han både kan klare det man i stigmatiserende kønsroller betragter som de mandlige og de kvindelige opgaver, mens kvinden godt må sige fra på en række maskuline opgaver. Eller sådan oplever jeg det ofte i omgangskredsen, men det er måske bare mig?

d8d1739985

I går blev jeg ikke destomindre mindet om dilemmaet igen da en kvindelig ven på facebook skrev “Så sad man her på E47 med et smadret hjul. Har prøvet at skifte selv. Men kan sku ikke sådan noget pis. Pis pis pis” 

Kunne man forestille sig en mand skrive “mit tøj er beskidt, har prøvet at vaske selv, men kan sgu ikke sådan noget pis” uden at en del kvinder havde kommenteret, at han da var et sølle pjok?

For ikke at nævne Mor(ligestillingordføren), da hun for ikke længe siden sagde “I sådan en situation er jeg altså glad for mænd” da vi havde skiftet hjul på hendes bil. (Tror ikke jeg skulle ha hørt det, men er da glad for at blive sat pris på)

Jeg har tidligere skrevet om andre stereotype forstillinger og måske er der en større sammenhæng når vi spørger om;

Er du også til gastrosex?

Hjemme hos os er det Mor der står for tøjvasken. Det har jeg haft det lidt vanskeligt med, for jeg vil jo som ligestilingsmand gerne deltage i alle de huslige sysler, som jeg tidligere har skrevet om. Ikke at alt skal deles millimeterdemokratisk, men sådan at vi begge deltager og ikke overlader visse dele til den anden. Altså med mindre det er noget der kræver værktøj, for så er der vist noget genetisk der gør, at manden har et fortrin og derfor er forpligtet til at ordne det. Men bortset fra det, så forsøger vi begge at tage del, men det ender altså altid med at det er Mor der vasker tøj. Læs mere

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *