#Heartland; når den magelige småborgerlighed skygger for erkendelsen af at være for gammel til Roskilde

“Heartland festivallen udtrykker den ultimative økologisk wellness-festival-oplevelse, for luksusdyr der mangler selverkendelse. Publikum, som består af det urbane spelt-segment i deres børns hættetrøjer, hvide sneakers og vestjysk fiskerfuldskæg kommer mere for naturvin, der smager lidt af tis, men er hipt, for at dele gourmet foodporn på insta og for at opleve pseudo intellektuelle talks om bøger de ikke har læst, som de kommer for musikken” sådan noget ligende har Far fordomfuldt underholdt sin omgangskreds med, altså indtil fruen pludselig i en moden alder synes de skulle springe ud som festivalgængere. Så gæt, hvor far skal tilbringe sin Kirstihimmelfarts ferie.

Det hele startede…

Det hele startede allerede sidste år, hvor Fars hustru af anden etnisk oprindelse end sjællandsk synes det var på tide hun fik oplevet festivallivet, som hun var sprunget over i sin unddom, mens Far væltede sig rundt i smatten på Roskilde og som han egentlig havde truffet en beslutning om var et overstået kapitel. Moderen i farsunivers var nok allermest inspireret af at de store teenagere var begyndt festivallivet, og det udfordrer jo en mor og så må der ofte handling til.

LÆS OGSÅ – Med curlingmor i køkkenet til Roskilde Festival #RF17I #Farsunivers har Mor været i køkkenet (og det er hun ganske ferm til, det er bare sjældent Far gir hende plads). Anledningen var at den 17årige skulle til Roskilde Festival og så skulle der jo laves mad så det lille … Læs resten

Mor købte derfor billetter til den jyske havefest #SMUKFEST og smukt var der da også. Men musikken formåede ikke rigtig at udfordre farsunivers eller det midaldrende etniske publikum, som mere var kommet for at drikke øl og vodka/juice af 3 liters kander, mens de med gajolshots i bæltet og hinanden under armene for at holde balancen, fremkom med primale råb, der vis skulle efterligne toppen af den danske pop (med enkelte undtagelser, som Post Malone, der samlede de unge, mens de druknede skrålede Thomas Helmig på Bøgescenen) til gengæld kunne Far så føle sig ung med de unge.

Men for Mor var det dog ikke det værste, nej det var teltpladsen. Det at ligge på en regnvåd luftmadras (og sin dynes, som hun af uransaglige årsager insisterede på at have med), mens de andre midaldrende jyder lige skulle have drukket den en halv flaske Gammel Dansk, så den anden halvdel var klar til morgenmaden, mens de analyserede den dybere mening med “Det er mig der står herude og banker på” var på kanten af småt uudholdeligt.

Så da ægteparret tog hjem, var far overbevist om at nu var den beslutning, han som 31 årig tog ude i Roskilde, om at han var blevet for gammel til festival, igen gældende.

Altså lige indtil, der under juletræet lå billetter til Heartland, men med booking af hotelværelse og transport til det fynske slot som ligger rammer til en slags festival. Altså en slags wellness-festival-oplevelse, for luksusdyr der mangler selverkendelse.

Men det kommer kendere af Far og hans univers sikkert til at høre meget mere om, for festivallen er sikkert meget mere nuanceret, som det er med det medt, når først man kommer tæt nok på.

Du kan sikkert følge os IRL på @saintmichels insta

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *