Hvis alt bliver til et spørgsmål om køn?

Det er med bævende køn, hver gang vi i #farsunivers forsøger at hælde nuancer i den sort/hvide identitetsdebat, men vi vover at udvise lidt mandsmod og erklære os enige med samfunds- debattør Caroline Fourest, når hun siger at hvis vi måler alt med identitetspolitisk målestok, så går det galt.

Eller som Caroline Fourest udtrykker det i Politiken i dag “Ved at gøre alting til et spørgsmål om hudfarve, køn og religion svækker man den feministiske og antiracistiske kamp” i anledning af at hendes nye bog netop er udkommet på dansk.

»Man gør den antiracistiske kamp til et spørgsmål om privilegier. Jeg tror ikke, at fattige hvide i USA eller Europa føler sig specielt privilegerede. Nu rejser man folk mod hinanden, og i stedet for at tale om de reelle problemer som for eksempel social ulighed, skal de hvide undskylde, at de er hvide«.

Caroline Fourest advarer mod disse holdninger.

»Man får aldrig racisterne til at ændre opfattelse med den retorik. Og hvis man begynder at give folk dårlig samvittighed over at være hvid, så er jeg bange for, at vi her i Europa får en bevægelse som den amerikanskewhite supremacy . Og det har vi ikke brug for«.

I Farsunivers diskuterer vi også ofte identitetspolitiske emner, specielt med den 18 årige kulturradikale, den 20 årige liberalist og den gamle feminist, og selvfølgelig skal vi have #MeTo på bordet, men hvis diskussionerne bliver for dogmatiske og ikke sættes i et større samfundsperspektiv, så ender det altid med at vi alle føler os forurettede og går fra bordet uden andet perspektiv, end at de andre er nogle idioter. Når vi derimod forsøger at tage vores historiske erfaringer med os til at perspektiverer vores holdninger, så lykkedes det at snakke om både Halfdans negerdukker på identitetspolitikens alter eller Hvad en neger er? eller at Kvinder kan man ikke li’ brænder af eller om “hottentotterne” skal sendes på revisionismes mødding eller vi skal snakke om dem?

(de grimme og identitetsproblematiske udtryk er ikke ord, vi bruger men henvisninger til andre blogs du kan klikke på RED.)

Før du reagerer med automatdebatørpiloten, så læs protrættet i Politiken eller endnu bedre, køb Caroline Fourest bog ’Generation Krænket – fra sprogpoliti til tankepoliti’ og så skal vi måske snakke sammen om hudfarve, køn og religion og en hel masse andet som også er vigtigt…?

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *