Søndagen er til at……ja hvad fuck er det nu????

Kom til at tænke på en novelle af Vita Andersen, hvor hun i titlen giver sit bud på, hvad søndagen er skabt til, da vi over morgenbordet snakkede om, hvad dagen skulle bruges til.

Hos os skulle søndagen nemlig pludselig bruges til at bage i, det synes den feminine del af familien i hvert fald i bedste kagebagedyst stil, og så rettede den maskuline del selvfølgelig ind. “Sådan er det jo” som Mor plejer at sige, når man ikke kun er mand, men også Far.

Mor havde fundet ud ud af, at vi skulle invitere farmor på stegt flæsk, meddelte hun midt i morgenbollerne. “Jaaaa” sagde den 11 årige “så vil jeg bage en kage, og den skal være fucking besværlig og overtrækkes med fondant og roser”  Mor korrigerede hende straks og belærte hende om at man ikke behøver at sige fucking i hver sætning og “om alle de andre i klassen også siger sådan?”.

“hvad tror du selv?” svarede Far ikke, mens han kigger lidt åndsfraværende ud i ingenting og tænkte videre over, hvor Mors sproglige virkelighedsfornemmelse blev skabt, for det kan da godt være de ikke bruger ordet på den talerstol, der står på Mors arbejde, men ellers er vi nu ikke så imponeret over Mor og kollegaernes sprog imellem.

Se også Far, hvad er forskelle på en holdning og er standpunkt?

Og herude i Valby på Kirsebærhavens Skole, står ungerne ikke tilbage for de kære politikere. Nå fuck det, tænker Far for han var pinlig bevidst om, at det i dag var ham der var hjemme med den 11 årige og den plan som var ved at udvikle sig, betød at han skulle have taget sin fondant-mødom. Fuck Mette Blomsterberg og den store kagebagedyst, bandende han indvendig, for han kunne se solen skinne udenfor, men han kunne også se frem til en backup-dag i køkkenet, med at tolke diverse opskrifter, rører i cremer og forme fondant, samt ikke mindst rydde op og gøre rent efter en 11årig som villle ha det skulle være fucking besværligt.

Men sådan blev det, for kvinderne havde jo sat sig for, at det var sådan det skulle være og Mor var vist også temmelig bevist om, at hun skulle på cafe med en veninde og så til gymnastik med knægte, som iøvrigt synes det var sjovt at Far og storesøster skulle bage hele dagen og han var sikker på det hele var til ære for ham.

roseMen når nu alt frygt for feminin blomsterbersk kagepynt bliver fortrængt, så er Far faktisk lidt stolt af sin og den 11 åriges første forsøg med fondant, og solen skinnede stadig lidt ned i haven efter 5 timer i køkkenet, så Far klagede ikke og var vel også lidt imponeret over at kunne præstere sådan et resultat uden manicure, læspen, lipgloss og blomsterberg.

Egentlig var han vel bare bare lykkelig og oven i købet kunne han nå et solstrejf inden han skulle igang med stegt flæsk til farmor, for det er søndagen jo også skabt til.

 

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *