At skifte ble er en kvindeopgave

Vi ved det vel egentlig godt, at det med små børn og omsorg er en opgave for kvinder (se Skal vi overlade barsel til kvinder, de er jo vandt til det huslige).

Jeg synes i hvert fald godt man kan mærke den samfundsmæssige tendens, at det er kvinder der tager sig af små børn og følgeopgaver, hvilket jo bl.a. sporer sig i at kun 7 % af barselsorloven tages af mænd. Godt nok siger vi, at vi har ligestilling og når først meningsdannerne siger det, så har det en tendens til at blive til en sandhed i den offentlige debat. Derfor er der sikkert enkelte, der vil drage min påstand i tvivl. Men ser man f.eks. på fordelingen af hvem der står for hovedparten af bleskift i børnefamilierne er der en tydelig tendens til en kønsmæssig slagside. En ny undersøgelse foretaget af saintmichels research viser at i 2 ud af 3 familier foretages bleskift primært af moderen, hvor der ovenikøbet er ses en klar stigning i den feminine del af skiftningen afhængig af bleindholdes fækalieindhold. (Undersøgelsen er foretaget blandt 3 familier, hvor Far under en fugtig middag, har forspurgt mødrene om hvem der skiftede ble oftes. Med et så omfattende datagrundlag er Farsunivers selvfølgelig opmærksom på risikoen for at det bliver til en forsidehistorie) 

Sådan forholder det sig ikke i den lille Valbyfamilie, hvor det primært er en maskulin opgave at skifte ble ( I hvert fald når det italesættes retrospektivt af Far i farsunivers. Red)

Derfor har der måske også løbende været diskussioner om hvornår pottetræning kan påbegyndes, en konfliktfuld dialog, som Far har tabt til den læreuddannede Mor, som qua sin uddannelse “ved” at for tidlig pottetræning indgriber i den anale fase og derfor giver sår på sjælen… (det kan du læse om i en tidligere blog herunder) Måske derfor er bleskift derfor endt som en primær maskulin opgave i Valbyhjemmet også selvom Far synes det er noget lort.

pottetræning

Men nu skal det være slut. Farsunivers har være ude i Europa og fundet empiriske bevis  for at bleskift udelukkende er en opgave for kvinder. I Paris har Far fundet denne umiskendelige illustration, af hvilket køn der tager sig af hvilke opgaver. Da Mor erklærer sig som supereuropæer og beviset er fundet netop dér, så er der vist ikke meget diskussion om hvem der fremover skal stå for bleskiftet i valbyfamilien.

Bleskift er for kvinder

Skilt på vej ind på herretoilettet i Aéroport Paris-Charles de Gaulle, hvor der på kvindetoilettet hang et tilsvarende, hvor begge figurer havde kjole på.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *