Det havde nok været nemmere at få det fjerde barn – 5.dec #Farsunivers #NuMedHund

“Hvis du sidder med hunden, så kører jeg hjem fra Fyn” sagde den intetanende Far til sin kone, hvilket resulterede i en længere udredning om sikkerhed biler og hunde, hvorefter de første kasser med sikkerhedsudstyr blev åbenbaret og Far var sikret arbejder med installation af hundesikkerhedsudstyr i bilen hele weekenden .

Et juleeventyr om en moden mand og genvordighederne med at blive hundeejer 5. dec.

Dagen hvor Far skulle bevæge sig fra forestilling om at være hunderejer til det var en realitet, indfandt sig allerede få uger efter familien var hjemkommet fra ferie. Mor havde forhandlet med sig selv og familien i hundens fødehjem, om hvornår hjemtagningen kunne foretages og det hele var vist presset lang ud over den af myndighederne vedtagne 8 ugers grænse (men det bliver selvfølgelig ikke beskrevet i en offentlig tilgængelig blog red.).

Moderens pres skyldtes, at hjemkomsten af den lille ny, skulle samstemmes med, at der konstant kunne være mindst et familiemedlem hjemme i det lille valbyhjem. Alt sammen fordi en moderne hund helt åbenlyst ikke kunne værre alene hjemme og hverdagen med skole og arbejde var jo oprundet, så der var kalendergymnastik i sigte.

Far forstod nok ikke helt problematikken, da han erindrede det der med at have hund ude på landet, hvor han var vokset op, som et dyr man klappede når man gik og lukkede den ind i et passende rum og så var den glad når man kom hjem.

Men i følge den nyudsprungne ekspert ud i moderne hundeadfærd, skulle der laves en længere indkøringsplan, hvor der skulle arbejdes med intervaller på 5 minutter, som så langsomt kunne udvides.

Far havde regnet lidt på det, og var nået frem til, at hvis man kunne udvide hundens evne til at være alene hjemme med 5 minutter pr dag, så ville der gå 20 uger før han kunne påbegynde arbejdet med sådan en gennemsnitlig arbejdsdag på 8 timer.

Det var jo væsentligt længere end han havde brugt da han holdt #farsbarsel med mindstemand, så han krydsede fingre og håbede Mor i sine akademiske studier af hundeadfærd stødte på en lidt mere operationel teori, så de kunne komme til at passe deres arbejde – det var jo for fanden bare en hund (hvilket han heller ikke artikulerede højt).

Bunken af (hunde)litteratur voksede i hvert fald konstant, ligesom trækket på dankortet til (hunde)bogindkøb viste en proportional med Mors fanatiske optagethed (offentligt vil far dog nok udtrykke det som engagement i at få en god hund, som han har hørt det udtrykt….af hende).

Den ellers så faktaorienterede Far, har svært ved at deltage i den demokratiske samtale om hun, da hans research konstant er mindst 7 bøger bagud.

I snakken om indkøring af den lille ny i familien, kom Far til at tænke på en historie fra dengang, da han som ganske ung leder blev opsøgt af en kvindelig medarbejder, hvor hendes hund havde fået 8 hvalpe og i den anledning spurgte om der kunne være mulighed for at få barselsorlov.

Den unge leder grinede forsigtigt, da han faktisk synes det var en meget sjov joke. Det gik dog hurtigt op for ham, at det ikke var en joke og han måtte så diplomatisk forklare, at lige det åbnede overenskomsten altså ikke mulighed for. Men medarbejderen tilgav ham vist aldrig rigtig, og det var først nu Far rigtig var i stand til at udvise en vis forståelse for hendes spørgsmål og han var glad for det ikke var hans ægteviv, der havde opsøgt ham som leder med det spørgsmål. Så var det trods alt at foretrække kun at være familieoverhoved og ikke skulle træffe væsentlige beslutninger.

Nå – men dagen var altså oprundet, hvor familien skulle hente den nyindkøbte hund. Og det var i den forbindelse, at far kom til at spørge sin kære kone “Hvis du sidder med hunden, så kører jeg hjem fra Fyn” og fik så den længere udredning om sikkerhed, biler og hunde. Samtidig hentede Mor et par kasser med sikkerhedsudstyr til bilen som hun havde indkøbt.

Her åbenbarede sig endnu en nyskabelse for Far. Autostolen til hunde, som kan monteres og som de kan spændes fast i. Mor havde købt luksusudgaven, men blød pels og integreret rum til vandflasker og mad, samt monteringsmulighed for sikkerhedssele – og måske også ipad.

Far lod være at spørge om prisen, spædte hunde-autostolen fast og gik ind for at fylde hundevandflasken og sagde til familien at nu var HAN klar til at køre til Fyn og hente det nye familiemedlem.

Men det er en ganske anden historie

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *