Med lidt rettidig omhu er det nemt at gøre sine børn jule ulykkelige

Og det skete i november engang, at de første kataloger satte julen igang i det lille Valbyhjem. Eller helt præcist var det den første søndag i advent, hvor huset pludselig lignede en kulise fra The Julekalender som ville have gjort selv Gertrud Sand misundelig.

Kronen på værket var en kæmpe julekalender med 24 pakker på til den toårige, som moderen har brugt alt sin frie tid i et år på at brodere. Eller faktisk var der to julekalendere for den 12 årige skulle jo ikke snydes, når nu ham den 15 årige på efterskolen fik en….Ok tre julekalendere og 72 pakker, men indkøb og indpakning af sådan en lille happening  er jo overstået på…. tjaaa vel et par måneder.

Nå men det har jo haft mange gode elementer ud i sig, over hyggen. F.eks. har Mor og Far ikke sovet over sig i hele december, da den to årige er vågnet hver morgen kl. 4.30 og råbt med klar røst “Gaver” og i løbet af december forfinenet udtrykket med “Stor Gave” eller “Lille Gave” da han og den 12 årige hver aften kiggede på, hvilken gave de skulle drømme om.

Kronen på værket kom så i dag den 28. december hvor juletræet skulle plyndres og julepynten pakkes ned. Da det gik op for den 2årige at det nu var overstået og det hele skulle væk, satte han sig midt i det hele og græd hjerteskærende ulykkeligt og efter flere timers bearbejdning, snøfter han satdig.

Dette viser hvor nemt det, med lidt forberedelse og rettidig omhu, er at spolere sine børn og gøre dem bund ulykkelige. Mens mindre fokus på den kommercielle jul, gaver og julemand kunne det være han knap have bemærket at der nu blev gjort rent, som Far altid gør i weekenden (Mor mener sikkert hun også er deltagende. Red.)


 

Faktisk tog ulykkeligheden så meget på knægten og specielt hans Mor, at hun til sidst mente at der måtte McDonald til for at afhjælpe, en restaurant som ellers aldrig bliver omtalt når Far er hjemme. Far må erkende det hjalp på knægtens humør, men må igen spørge sig selv Er det Mor eller McDonalds der snyder Far?

McDonald

Se også: Skal man absolut lyve for sine børn når det er jul?

Eller andre blogposts der sætter julen i perspektiv

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *